"Dat is samen met Anderlecht het enige team dat Club nog kan bedreigen"

Donderdag 29 maart 2018 - 17:45   I   door Redactie

Kan het nog spannend worden in Play-off 1? Club Brugge heeft een voorsprong van zes punten op Anderlecht. Volgens Jacky Mathijssen, ex-trainer van Club en nu vooral analist, zijn er nog twee ploegen die Club eventueel nog kunnen bedreigen in de komende weken.

"Anderlecht en AA Gent zijn voor mij de enige twee ploegen die Club Brugge nog onder druk kunnen zetten. Maar dan moeten ze wel enkele zeges pakken in de eerste fase. Zeker op de twee volgende speeldagen, wanneer Gent en Anderlecht Club thuis ontvangen”, zegt Mathijssen aan Het Belang van Limburg

Het moet ook gezegd: de resultaten van Anderlecht zijn weer beter. Paars-wit pakte 9 op 9 op het einde van de reguliere competitie. "Ik schrik niet van de betere resultaten van Anderlecht op het eind van de competitie. Ze zijn het gewoon om op die manier te reageren op een crisis. En er staat toch nog altijd heel wat talent op het veld."

Anderlecht-Gent

Anderlecht en AA Gent staan meteen tegenover elkaar. "Het wordt toch wel een aparte openingsmatch voor Hein Vanhaezebrouck. Toen hij AA Gent na acht speeldagen verliet, achtte hij een Europees ticket onhaalbaar voor de club. Het is knap hoe Yves Vanderhaeghe voor een ommekeer zorgde. Ik heb wel de indruk dat het geluk, dat in de eerste matchen van het seizoen ontbrak, is teruggekeerd.”

Poll: Denk jij dat AA Gent nog een titelkandidaat is?

TAGS  I  Anderlecht  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Mathijssen

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024