Verhaeghe doet Coucke meteen een verrassend voorstel

Verhaeghe doet Coucke meteen een verrassend voorstel
Vrijdag 30 maart 2018 - 07:02   I  

De komende weken zijn Bart Verhaeghe en Marc Coucke de grootste concurrenten, maar dat neemt niet weg dat het sportieve ook nog plaats kan maken voor zaken. Zo is de voorzitter van Club Brugge van mening dat die van Anderlecht de nieuwe voorzitter van de Pro League moet worden.

"Ik denk dat het verstandig is dat Marc Coucke de Pro League zou leiden”, zegt Verhaeghe in Het Nieuwsblad. “Hij heeft de goesting en de kennis om belangrijke dossiers als het tv-contract in goeie banen te leiden. Marc heeft zich nog geen kandidaat gesteld, maar ik denk dat het verstandig is dat hij het doet."

Anderlecht is historisch de grootste ploeg van het land en heeft altijd bestuurslui gehad die zich voor het algemeen belang hebben ingezet", gaat de voorzitter van blauw-zwart verder. "Roger Vanden Stock was zo iemand en ik heb er het volste vertrouwen in dat Marc Coucke in dezelfde filosofie zal werken. Ik heb met hem gesproken en hij is er zich goed van bewust dat de verantwoordelijkheid van een voorzitter van Anderlecht anders is dan die van de voorzitter van Oostende."

Hoewel Coucke nu de grote concurrent is van Verhaeghe, juicht de voorzitter van Club Brugge het toe dat er iemand met een duidelijke visie bij Anderlecht zit. “Ik denk dat het een goeie zaak is voor het Belgisch voetbal dat een relatief jongeondernemer - en dan reken ik mezelf ook nog tot jong - zich engageert om een langetermijnvisie uit te bouwen voor een topploeg in België. Dat gaat stichtend werken voor andere clubs, net zoals ook wij dat gedaan hebben met Club Brugge.”

Poll: Zou Coucke de ideale man zijn voor deze functie?

TAGS  I  Verhaeghe  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Coucke

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024