Cercle Brugge schept duidelijkheid over Vanden Borre

Cercle Brugge schept duidelijkheid over Vanden Borre
Donderdag 05 april 2018 - 09:25   I  

Anthony Vanden Borre mag tot het einde van het seizoen meetrainen bij Cercle Brugge. ‘De Vereniging’ kroonde zich onlangs al tot kampioen in de Proximus League en speelt de komende weken geen wedstrijden met inzet meer. Of Vanden Borre volgend seizoen ook effectief een speler van Cercle zal zijn, is nog niet duidelijk.

"Er is op dit moment geen sprake van een contract, er is zelfs geen sprake van een proefperiode", tempert voorzitter Frans Schotte de verwachtingen in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Dit is niet meer dan een helpende hand van onze trainer naar Vanden Borre toe, een jongen met wie hij vroeger veel gewerkt heeft en waar hij een bijzondere band mee heeft."

Bij Cercle Brugge maken ze er geen probleem van dat Vercauteren zijn ex-speler een helpende hand biedt. Het bestuur van groen-zwart lijkt zijn kampioenenmaker ook te willen paaien met het feit dat Vanden Borre mag meetrainen. In het groen-zwarte gedeelte van het Jan Breydelstadion hopen ze immers dat Vercauteren eerstdaags zijn handtekening onder een nieuw contract zet. Alle beetjes kunnen dus helpen.

"Contract voor Vanden Borre? Zeg nooit nooit"

"Toen Franky ons vroeg of Anthony de rest van het seizoen met de groep mocht meetrainen, hebben wij daar niet moeilijk over gedaan”, benadrukt Schotte. "Dit is voor ons geen staatszaak. We hebben dit seizoen sportief geen enkel perspectief meer. Of er een contract op tafel komt als blijkt dat hij zijn oude niveau kan halen? Zeg nooit nooit, maar de situatie is nog te pril om daar al over te praten.”

“Feit is wel dat een speler met zoveel ervaring in eerste klasse ons ongetwijfeld kan helpen in ons eerste seizoen na de promotie. Alleen: er zijn zo nog spelers op de markt, hé. Laat ons dit vooral niet opblazen. We trainen nu nog door tot eind april, met Vanden Borre. Daarna zien we wel”, besluit Schotte.

Poll: Kan Vanden Borre nog mee in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Vanden Borre  I   Anderlecht  I   Cercle Brugge  I   Vercauteren

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024