Clement messcherp: "Ze willen voetbal van tegenstander enkel afbreken"

Clement messcherp:
Vrijdag 06 april 2018 - 19:06   I   door Redactie

Racing Genk kan zaterdag tegen Standard revanche nemen voor de verloren bekerfinale. Bovendien is het voor Genk in de strijd in Play-off 1 ook belangrijk om aan te knopen met een zege na de nederlaag tegen Club Brugge vorige week. Nochtans speelde Genk daar wel verdienstelijk.

"Als er een les is die wij getrokken hebben, dan is het wel dat je tegen Standard nooit veel kansen zult creëren. Zij focussen vooral op het afbreken van het voetbal van de tegenstander. Dus we zullen vooral efficiënter moeten zijn. Dat was trouwens ook de les na de wedstrijd tegen Club Brugge. Daar krijgen wij ook de beste kansen, maar uiteindelijk gaan we de boot in. Dat zijn punten waar wij verder aan moeten werken. Die efficiëntie en dat scorend vermogen moeten omhoog", aldus Clement.

“Wij hebben meer voetbal getoond dan Standard in de finale. Zij hebben ook heel veel goede voetballers, maar ze kiezen niet altijd voor de voetballende oplossing. Ik zeg niet dat wij betere spelers hebben, maar wij hebben wel meer intenties om te voetballen. Ik zie bij hen weinig opbouw van achteren uit, maar wel veel uittrappen van de keeper. Goed, in voetbal gaat het om wedstrijden winnen."

Efficiëntie

"Wij doen dat op een bepaalde manier en daar moeten we nog efficiënter in worden. Er zijn stappen gezet door hoger druk te zetten en meer vooruit te spelen, nu moeten we in die laatste dertig meter nog verdere stappen zetten. We zijn onvoldoende gevaarlijk voor het overwicht dat we meestal hebben aan de bal.”

Poll: Denkt u dat Genk nu wél wint van Standard?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard  I   Clement

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024