Clement haalt zwaar uit naar refs in Play-off 1

Clement haalt zwaar uit naar refs in Play-off 1
Dinsdag 17 april 2018 - 08:30   I   door Redactie

Racing Genk pakte tot dusver 4 op 9 in de play-offs. Het voetbal dat de Limburgers lieten zien, is alvast verdienstelijk te noemen. Toch is trainer Philippe Clement niet tevreden. Zowel tegen Club als tegen Charleroi kreeg Genk een vrij lichte strafschop tegen.

"Ik zie een verkeerde tendens in deze play-offs", aldus Clement in Het Laatste Nieuws. "Bepaalde spelers gaan in de zestien meer op zoek naar het contact dan naar een schietkans of een voorzet. Tegenwoordig wordt voor een muggenbeet een strafschop gegeven."

"De scheidsrechters moeten daartegen optreden, maar ook de trainers hebben daarin een rol te spelen", vervolgt Clement. "Als elke trainer van zijn spelers vraagt om bij het minste contact te gaan liggen, als dat het voetbal is waar wij naartoe willen in België, dan zijn we verkeerd bezig. Als spelers in het buitenland simuleren, worden ze afgemaakt. Hier zijn het 'slimme' jongens."

Don Quichot

"Ik zal mijn spelers nóóit de opdracht geven om te duiken. Integendeel, ik heb Buffel en Ndongala aangesproken op hun schwalbe in de bekerfinale. Wat dat betreft, voel ik me soms Don Quichot. Kijk naar de fase met Aidoo op Charleroi in de laatste minuut. Dat is veel meer strafschop dan Rezaei, alleen blijft Aidoo recht en probeert hij te scoren. Zijn we dan naïef? Dan is dat maar zo, ik hou vast aan mijn principes."

Poll: Wordt er te snel een penalty gefloten door de refs?

TAGS  I  Clement  I   RC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024