Bondscoach Zweden over terugkeer Ibrahimovic: "Hoef niet na te denken"

Bondscoach Zweden over terugkeer Ibrahimovic:
Zondag 22 april 2018 - 14:18   I  

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn terugkeer als international bevestigd. De aanvaller zal dus aanwezig zijn op het WK met Zweden. “Ja, ik ga naar de Wereldbeker”, zei Ibrahimovic op de Amerikaanse zender ABC.

Alleen weet de bondscoach van Zweden, Janne Andersson, helemaal niets van een terugkeer van de topspits. Toch een belangrijk detail, want het is de bondscoach die uiteindelijk zal beslissen wie naar het WK gaat en wie niet. Zelfs Zlatan Ibrahimovic zou dat moeten weten.

“Ik hoef op dit moment ook niet na te denken over zijn comeback, want tegen mij heeft hij nog niets gezegd”, liet Andersson volgens HLN optekenen in de Duitse krant Bild. “Als hij een besluit heeft genomen, kan hij me opbellen en erover praten. Ik ben tenslotte degene die de beslissing neemt.”

De 36-jarige spits zwaaide af als international op het EK van 2016 na de 0-1-nederlaag tegen de Rode Duivels. Zweden werd toen al uitgeschakeld in de groepsfase. Hij speelde 116 interlands en scoorde daarin 62 keer. Nu, twee jaar later, heeft Ibra er toch weer zin in. Hij wil met zijn land nog een keer schitteren op een groot toernooi.

 

 

Poll: Moet Ibra mee naar het WK?

TAGS  I  Zweden  I   Ibrahimovic

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024