Ronaldinho tipt opvallende naam als Ballon d'Or-winnaar

Ronaldinho tipt opvallende naam als Ballon d'Or-winnaar
Maandag 23 april 2018 - 20:05   I  

De afgelopen jaren ging de Ballon d’Or telkens naar Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Volgens voormalig Barça-ster Ronaldinho kan daar binnenkort verandering in komen. De Braziliaan is fan van Paul Pogba, die nochtans een wisselend seizoen bij Manchester United kent.

In een gesprek met Canal Football Club heeft Ronaldinho superlatieven te kort voor de Franse international. “Hij kan de Ballon d’Or winnen, daar twijfel ik niet aan. Ik zie Pogba als een vriend en beschouw mezelf niet als zijn idool. Hij is jong, getalenteerd en hij heeft de kwaliteiten om overal te spelen. Hij kan in een vrije rol uit de voeten, verdedigend, als lopende man of als aanvallende middenvelder. Hij heeft de kenmerken van een speler die op elke positie kan spelen, hij kan geschiedenis gaan schrijven.”

Ronaldinho kan zich ook vinden in de situatie waar Pogba momenteel mee kampt bij Mourinho en United. “Hij kent de reservebank, net als ik bij Paris Saint-Germain onder Luis Fernández (de toenmalige oefenmeester van PSG, red.). Het is echter niet hetzelfde: als Mourinho zegt dat je op de bank zit moet je dat respecteren, bij die andere trainer misschien iets minder.”

“Ik denk dat Paul nog steeds veel kan leren van Mourinho, een van de beste coaches ter wereld. Een coach die zoveel prijzen heeft gewonnen moet gerespecteerd worden. In mijn geval was dat het tegenovergestelde. Hij zit al bij een grote club en heeft alles wat hij nodig heeft om geschiedenis te schrijven, of dat nu daar is of ergens anders. Hij moet spelen waar hij zich het best voelt.” Ronaldinho vertrok indertijd bij PSG waarna hij bij Barcelona een icoon werd. Ook Pogba wordt de laatste weken meer en meer in verband gebracht met een vertrek uit Manchester.

Poll: Wint Pogba ooit de Ballon d'Or?

TAGS  I  Ronaldinho  I   Pogba

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024