Benteke wil wat kwijt na niet-selectie: "Die spelen zelfs niet"

Benteke wil wat kwijt na niet-selectie:
Dinsdag 24 april 2018 - 13:45   I   door Redactie

Christian Benteke werd niet geselecteerd voor de Rode Duivels in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië. De spits kreeg wel een telefoontje van Roberto Martinez om het hem persoonlijk te melden.

"Ja, ik heb met hem gesproken", zegt Benteke in Sport/Voetbalmagazine. "Hij belde me op de dag dat hij de selectie bekendmaakte. We hebben gepraat rond 18 uur op de dag van onze match tegen Huddersfield. Hij legde me uit wat hij van plan was en wat hij dacht over mijn situatie. Ik zei het: ik ben geen kind meer, ik weet hoe het werkt. Een aanvaller die scoort, moet hij erbij nemen."

"Ik vond het mooi van Martinez dat hij me belde. Of de verklaring van de coach nu terecht is of niet, dat doet er niet toe. Ik apprecieer zijn gebaar. Hij vertelde me wat hij verwachtte, welke kant hij op wil met deze selectie. Ik heb dat ook al gedacht: er zijn spelers uit vorm, anderen die niet spelen. Maar ik wil daar geen polemiek over beginnen, dat is mijn stijl niet."

Anderzijds dreigt hij het WK wel te missen. "Als ik het WK nu zou missen, zou dat pijn doen, maar ik zou me eroverheen zetten. Voor mijn naasten, mijn familie, mijn neven, zou dat anders zijn. Het is ook hún droom. Voetbal is geen individuele sport waar ik er alleen voor sta. Naarmate de tijd verstrijkt ga ik die druk meer voelen, want ze willen dat het opnieuw gaat lopen voor mij, dat ik erbij ben, dat ze me samen met de anderen op tv kunnen zien. Ik ben alleszins meer gemotiveerd dan ooit. Ik geef de droom nog niet op."

Poll: Moet Benteke opgeroepen worden voor het WK?

TAGS  I  Benteke  I   Rode Duivels

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024