Club Brugge staat dicht bij komst van 'nieuwe Meunier'

Club Brugge staat dicht bij komst van 'nieuwe Meunier'
Zondag 27 mei 2018 - 10:20   I  

Club Brugge wil zich in het tussenseizoen gericht versterken. Enkele sterkhouders zullen de kersverse landskampioen verlaten, maar voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert zijn vastbesloten om ook de nodige nieuwe spelers naar het Jan Breydelstadion te halen.

Eén van de spelers die bovenaan op het lijstje van Club Brugge staat, is Clinton Mata. Blauw-zwart hoopt de rechtsback, die nog steeds onder contract ligt bij Sporting Charleroi, snel binnen te halen. De Belgische Angolees moet trainer Ivan Leko volgend seizoen meer opties geven op rechterflank.

Bij Club Brugge zien ze in Mata een soort van 'nieuwe Thomas Meunier'. Die was voor zijn vertrek naar Paris Saint-Germain in 2016 de onbetwiste nummer één op de rechtsachter. Ricardo van Rhijn en Dion Cools vervingen Meunier elk op hun eigen manier, maar dit seizoen werd toch duidelijk dat Cools er niet altijd staat.

Mata zou de rechterflank veel loopvermogen en fysieke kracht kunnen bijbrengen. Iets wat blauw-zwart sinds het vertrek van Meunier toch wat mist. Mata zou 3,5 miljoen euro moeten kosten en Club en Charleroi onderhandelen momenteel over een deal.

Poll: Hoop jij dat Clinton Mata bij Club Brugge tekent?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Meunier  I  Mata

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024