Januzaj heeft een duidelijke boodschap voor Martinez

Januzaj heeft een duidelijke boodschap voor Martinez
Dinsdag 29 mei 2018 - 17:10   I  

Adnan Januzaj was zonder twijfel dé verrassing in de 28-koppige voorselectie van Roberto Martinez. De 23-jarige vleugelspeler maakt nog steeds kans om met de Rode Duivels naar het WK in Rusland te trekken. Januzaj gelooft in eigen kunnen en heeft ook een belangrijke boodschap voor de bondscoach.

"Ik was een beetje verrast, maar ook niet meer dan dat", vertelt Januzaj over zijn selectie. "Ik heb een goed seizoen gespeeld in Spanje en heb vaak de 90 minuten volgemaakt. Door alles te spelen win je aan maturiteit. Mijn laatste elf wedstrijden waren ook zeer sterk. En als je naar een WK gaat, moet je spelers meenemen die een sterke tweede seizoenshelft hebben gespeeld, omdat die in vorm zijn", heeft de speler van Real Sociedad ook meteen een belangrijke boodschap voor Martinez.

Dat Januzaj graag mee wil naar het WK, is wel duidelijk. "Iedereen wil erbij zijn. Ik ben ontspannen en kan goed omgaan met stress", tekent Sport/Voetbalmagazine op uit zijn mond. "Ik ken mijn kwaliteiten en weet dat ik op elk moment het verschil kan maken. Vooral in de laatste 30 meter op het veld voel ik me in mijn sas."

Polyvalent

De ex-speler van Anderlecht en Manchester United benadrukt ook graag nog eens dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. "Ik ben polyvalent en kan overal spelen. Dit seizoen ben ik begonnen op de linkerflank, dan stond ik eens op de rechterflank en op de tien heb ook ik een aantal matchen gespeeld. Ik heb zelfs in een aantal wedstrijden de volledige linkerflank voor mijn rekening genomen, net zoals bij de nationale ploeg. En ik voelde me goed in die rol."

Poll: Moet Januzaj mee naar het WK?

TAGS  I  Januzaj  I  Rode Duivels  I  Martinez

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024