OFFICIEEL: 'Opleidingscoach' Guyot is nieuwe trainer van Cercle Brugge

OFFICIEEL: 'Opleidingscoach' Guyot is nieuwe trainer van Cercle Brugge
Woensdag 06 juni 2018 - 17:36   I  

Cercle Brugge heeft een nieuwe trainer: Laurent Guyot wordt de opvolger van Frank Vercauteren. Dat maakte de West-Vlaamse ploeg woensdagnamiddag via zijn officiële kanalen bekend. Guyot komt over van de Canadese club Toronto FC, waar hij eerst hoofd opleidingen was en sinds januari aan de slag was als beloftentrainer.

Nu kiest Guyot, mede dankzij de aanwezigheid van moederclub AS Monaco, voor een nieuwe uitdaging in Brugge. “Ik ben trots om de nieuwe trainer van Cercle Brugge te zijn. Al vanaf de eerste gesprekken die ik met de bestuurders voerde, begreep ik de ambitie van dit project en kon ik constateren dat deze ambitie perfect overeenstemt met mijn visie. Ik kan niet wachten om aan mijn nieuwe missie te beginnen", aldus Guyot op de webstek van De Vereniging.

Ervaring en aardig parcours

Vadim Vasilyev, gedelegeerd bestuurder van Monaco en Cercle, is ook tevreden. “In onze zoektocht hadden we vooraf de benodigde kwalificaties voor deze functie goed gedefinieerd. Tijdens de gesprekken die we met verschillende kandidaten hebben gevoerd, leek Laurent ons onmiddellijk de ideale persoon voor deze functie omdat hij enerzijds beschikt over ervaring als speler op hoog niveau en anderzijds een aardig parcours als trainer kan voorleggen."

"We zijn overtuigd dat we met Laurent Guyot een getalenteerde trainer hebben aangesteld. Daarnaast zullen we in de komende dagen ook de verdere samenstelling van de technische staf aankondigen, alsook de komst van nieuwe spelers", besluit Vasilyev.

Poll: Is dit een goede trainer voor Cercle?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  Guyot  I  Vercauteren

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024