"Die twee gaan hoge ogen gooien in de Jupiler Pro League"

Maandag 23 juli 2018 - 20:14   I  

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League staat voor de deur. Het is dan ook uitkijken naar welke spelers straks zullen schitteren op de Belgische velden. Als we Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns mogen geloven, haalde zijn club twee potentiële smaakmakers binnen.

De transferactiviteiten van Kortrijk kwamen maar traag op gang, maar de voorbije twee weken schakelde de West-Vlaamse club een versnelling hoger. Zo zetten onder meer Ilombé Mboyo en Kanu hun krabbel bij KVK.

"We hebben op Korrtijk een soort patent om spelers die wat afgeschreven zijn een nieuwe carrière te geven", vertelt Allijns bij Sporza. "Ik kan u tien of meer namen geven van jongens die het hier hebben waargemaakt: Benteke, Ciman, Kums,...ze hebben hier allemaal een springplank gevonden."

"Iedereen verdient een tweede kans"

"Ik ben blij dat we Mboyo gehaald hebben. Hij is een crème van een jongen, dat zeg ik u. In de pers wordt hij vaak ongenadig afgemaakt, vorige week nog in een krant. Dat vind ik schandalig. Het verleden waar vaak naar verwezen wordt, ligt 10 of 12 jaar achter ons."

"Iedereen verdient een tweede kans", benadrukt Allijns. "Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Mboyo en ook Kanu hebben zin om het hier waar te maken. Ik denk dat ze beide hoge ogen zullen gooien dit seizoen."

Ooit bij Belgische topclub

Mboyo en Kanu zijn twee spelers die ooit bij een Belgische topclub speelden. Kanu passeerde bij Anderlecht alvorens naar Rusland te verhuizen. Mboyo deed het geweldig bij AA Gent, maar flopte bij KRC Genk.

Poll: Geloof jij dat Mboyo en Kanu straks zullen uitblinken in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  RC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024