Kubo legt opvallende eis neer bij Vanderhaeghe

Kubo legt opvallende eis neer bij Vanderhaeghe
Donderdag 26 juli 2018 - 11:00   I   door Redactie

Yuya Kubo heeft geen zin meer om van posities te wisselen bij AA Gent. De Japanner wil als diepe spits uitgespeeld worden bij de Buffalo's. Hij had er naar eigen zeggen ook al een gesprek over met coach Yves Vanderhaeghe.

"Toen ik nog in Japan voetbalde, speelde ik altijd als nummer 9. Dat is intussen zes jaar geleden, want ook bij Young Boys speelde ik op de '10', achter twee spitsen. Maar toen de coach me in de play-offs op '9' zette, voelde ik me meteen goed. Ik denk dat ik in België veel tegenstanders in de problemen kan brengen als spits", zegt Kubo in Het Laatste Nieuws.

Kubo wil niet meer voortdurend van positie wisselen. "De ene keer was ik nummer 8, de andere keer nummer 10. En als ik voor Japan speelde, was ik rechtsbuiten. Ik voelde me niet goed bij die aanhoudende veranderingen. Op den duur voel je je nergens nog op je gemak", stelt hij.

Als 9

"Ik wil het liefst het hele seizoen als nummer 9 uitgespeeld worden. Daar heb ik ook al over gesproken met de coach. Ik heb hem uitgelegd dat ik liever niet telkens weer van positie wissel. De coach kiest uiteraard, maar het zou niet goed zijn voor mezelf en voor het team dat ik iedere keer weer ergens anders speel."

Poll: Moet Kubo als 9 opgesteld worden bij Gent?

TAGS  I  AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024