"VAR mocht niet ingrijpen, dit was een terechte penalty"

Vrijdag 27 juli 2018 - 22:39   I   door Redactie

Standard won met 3-2 van AA Gent. Er was wel de strafschopfase waarbij Anderson Esiti een strafschopfout maakte. Volgens velen moest de VAR ingegrepen hebben omdat Cavanda voorafgaand een overtreding had gemaakt. Bart Raes, presentator bij Play Sports, was het daar niet mee eens. Analist Geert De Vlieger wél.

"Het is zeker buitenspel voorafgaand aan die duidelijke overtreding van Esiti. Op de beelden zie je duidelijk dat Cavanda een goeie voet buitenspel staat", zegt De Vlieger op Play Sports.

"Volgens mij is dit een clear error. De grensrechter dacht misschien 'wait and see' en de VAR zal wel ingrijpen indien nodig. Het was een onterechte strafschop, dus moest hij ingrijpen", aldus De Vlieger. 

"Die penalty was onterecht omdat hij ontstond uit een buitenspel. Je kan nooit geen strafschopfout maken nadat er een duidelijke buitenspel is."

"Duidelijke penalty"

Bart Raes denkt er echter anders over. "Volgens de letter van het reglement mag de VAR hier niet ingrijpen. Er was een duidelijke strafschopfout en de penalty is dus terecht."

Poll: Vond jij het een terechte penalty?

TAGS  I  Standard  I  AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024