Vreemde vaststelling bij AA Gent: "Wat spookten dié anderhalve maand uit?"

Vreemde vaststelling bij AA Gent:
Zaterdag 28 juli 2018 - 11:45   I  

Standard en AA Gent hebben de competitie afgetrapt met een aangename pot voetbal. Standard begon erg goed aan de wedstrijd en Michel Preud'homme bewees meteen dat hij Standard naar een hoger niveau kan tillen. Yves Vanderhaeghe deed dat aan de overkant in de eerste helft dan weer niet.

AA Gent begon slap aan de wedstrijd en het verschil met Standard was groot. De scherpte die vooraf gevraagd werd, was er helemaal niet. Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws is dan ook scherp voor AA Gent

"Het voetbal tout court van de Rouches was gewoon flitsend. Zij kwamen makkelijk vanonder de druk uit, het positiespel was goed, en de defensieve organisatie verliep vlekkeloos. Dit was een ploeg waar zes weken mee gewerkt is. Zo oogde AA Gent net niét. Vijfenveertig minuten - sorry voor de term - waardeloos voetbal. Wat spookten dié anderhalve maand uit, denk je dan."

Twee gezichten

Volgens de journalist is dat wat eigen aan dit AA Gent van Vanderhaeghe. Die kan AA Gent heel goed laten voetballen en soms dan weer heel slecht. Als dit een voorbode was voor de rest van het seizoen, dan kunnen de Gent-fans zich alvast voorbereiden op het beste, maar ook op het slechtste.

"Ivan De Witte en Michel Louwagie besloten na (veel) rijp beraad - ál dat overleg zal wat flessen wijn gekost hebben - om door te gaan met Yves Vanderhaeghe. Je weet wat je krijgt met ploegen van Vanderhaeghe - het was zo bij Oostende, en vorig seizoen al in Gent: hoge toppen en diepe, onverklaarbare, dalen. Zo lamentabel voor de rust, zo sterk voetbalden de Buffalo's gisteravond ineens in het vierde kwartier. Ochoa en een dosis pech verhinderden toen de voorsprong voor de bezoekers. AA Gent wordt ook in deze jaargang een rollercoaster. Fasten your seatbelts, fans."

Poll: Kan Vanderhaeghe voor stabiliteit zorgen?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024