Coucke spreekt klare taal op fandag: "Dan word ik liever derde"

Coucke spreekt klare taal op fandag:
Zondag 29 juli 2018 - 17:30   I  

Marc Coucke mocht gisteren al juichen als voorzitter van Anderlecht. Zijn ploeg scoorde vier keer en maakte op die manier komaf met KV Kortrijk. Een goed begin voor paars-wit, dat dit seizoen een duidelijke weg insloeg.

Anderlecht wil het dit seizoen doen met jeugdig talent en dan nog liefst van eigen bodem. Alexis Saelemaekers, die een groot deel van zijn opleiding genoot bij Verbroedering Beersel-Drogenbos, maakte gisteren indruk en dartelde over het veld. Dimata scoorde en achtering draaide Sebastiaan Bornauw vlotjes mee.

Coucke wil de jeugd een kans geven en wil dat zijn Anderlecht die waarden verdedigt. Dat kan punten kosten in de titelstrijd, maar dat neemt Coucke er met plezier bij. Zo vertelde hij vandaag voor de camera van HLN op de fandag. "Op lange termijn en samen met de andere Belgische topploegen moeten we proberen die jeugd naar voor te brengen. Dat begint bij de 8-jarigen en dat eindigt hier. Het is een uitdaging om zo kampioen te worden, maar ik ben liever derde met onze waarden te behouden dan tweede zonder onze waarden. Maar we willen wel kampioen worden natuurlijk. Er kan maar één iemand kampioen worden, dus als  ook Bart Verhaeghe en Bruno Venanzi hetzelfde zeggen, dan zullen er twee teleurgesteld zijn. Misschien zelfs drie, want er kan nog iemand anders met de titel gaan lopen."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024