Oostende en Coucke halen uit na 'sensatie-artikel' over groeiende afkeer

Oostende en Coucke halen uit na 'sensatie-artikel' over groeiende afkeer
Vrijdag 03 augustus 2018 - 17:26   I   door Redactie

Marc Coucke verliet vorige winter KV Oostende en werd de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Coucke deed heel veel goeds voor Oostende, maar sinds zijn komst naar Anderlecht is hij er een pak minder populair geworden. Dat komt ook door het feit dat hij heel veel pionnen wegplukte uit Oostende.

Het begon uiteraard met sportief directeur Luc Devroe, maar daar eindigde het niet bij. Nkaka speelt eerst nog een jaar bij Oostende, maar trekt nadien naar Anderlecht. Ook Musona en Milic verhuisden al naar paars-wit. Coucke plukte ook de clubdokter, de financieel directeur en de hoofdscout weg bij KVO. 

Bij Oostende zijn ze het meer dan beu. "Voor KVO is de maat echt vol wanneer kersvers teammanager Johan Plancke kort na zijn komst ook op zijn beurt naar Anderlecht trekt. De ex-CEO van KSV Roeselare meent dat Devroe aan zijn mouw trekt, Devroe meent dat Plancke vanaf dag één naar Anderlecht lonkte", schrijft Het Nieuwsblad. 

"Voorzitter Peter Callant is woedend bij Planckes vertrek"

"Bij KVO vermoedt men zelfs dat deze overgang nog voor zijn eerste werkdag in Oostende al beklonken was. Het gevolg is in elk geval dat Hugo Broos, de nieuwe sportief directeur van KVO, op zoek moet naar een nieuwe rechterhand en dat Rik Coucke, de vorige teammanager en manusje-van-alles, die voor Planckes komst opleidingsdirecteur was geworden, diens nalatenschap op zijn bord krijgt. Voorzitter Peter Callant is woedend bij Planckes vertrek."

"Niet alleen plukken Anderlecht en Coucke KV Oostende systematisch leeg, ook zadelen ze de kustploeg met een heuse erfenis op. Denk maar aan de loonlast. Het geld van floptransfer Gano werd dan wel gerecupereerd, grote contracten als die van grootverdiener Nicolas Lombaerts en de in de B-kern vertoevende Mathias Bossaerts en Ibrahima Conte wegen zwaar op de geslonken begroting van het nieuwe KVO."

Afkeer

"We willen van Coucke geen boeman maken, enkel aantonen hoe hij zijn 'weireldploegsje' voor voldongen feiten plaatst, wat tot een steeds grotere afkeer leidt bij de kustploeg en haar gevolg", vervolgt Het Nieuwsblad. "De vraag is bovendien in hoeverre Coucke na de weinig transparante verkoop aan Peter Callant - en het feit dat hij nog steeds eigenaar is van het stadion - nog een stok achter de deur heeft in de Versluys Arena."

Callant: "We zijn Coucke dankbaar voor KVO 2.0"

Update 3/8 17.29: Ondertussen heeft men bij KV Oostende gereageerd op het artikel in de krant. In de Versluys Arena vallen ze uit de lucht. “Ik wist niet wat ik las. Afkeer Coucke? We zijn hem dankbaar voor KVO 2.0”, benadrukt nieuwbakken voorzitter Peter Callant. “Ik distantieer me van de inhoud in het artikel.”

Ook communicatiemanager Wim De Meyer reageerde via Twitter. “Ik denk dat ik namens het personeel van KV Oostende spreek als ik zeg dat er totaal geen afkeer is bij ons. We zijn Marc Coucke dankbaar voor de kansen die hij ons en KVO gaf.”

Coucke: "Sensatie-artikel"

Marc Coucke krijgt het laatste woord: "Fier op wat we op Oostende hadden opgebouwd en blij dat jullie er met eigen accenten op verder bouwen. Oprecht succes gewenst, maar liefst vanaf maandag. Ondanks sensatie-zoekende artikels, hopen we allen op een sportieve match! Tot zondag", aldus de Anderlecht-voorzitter via Twitter.

Poll: Begrijp jij de frustratie bij Oostende tegenover Coucke?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024