Antwerp kan Kortrijkse muur niet slopen, Cercle wint van Lokeren

Zaterdag 04 augustus 2018 - 22:06   I

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd om zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Op de Bosuil kwam de oudste club van ons land niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen KV Kortrijk. Cercle Brugge won dan weer met 3-2 van Sporting Lokeren.

Antwerp-Kortrijk 0-0

Antwerp probeerde negentig minuten lang om iets te forceren, maar het slaagde er niet in om de Kortrijkse muur te slopen. Voor rust kreeg de thuisploeg enkele goede kansen, na rust was het veel minder. Na een 0-1-zege op Charleroi bleef Antwerp thuis steken op een teleurstellend gelijkspel.

Cercle Brugge-Lokeren 3-2

Bij Lokeren wisten ze niet wat hen overkwam. Na nauwelijks zeven minuten spelen stond het al 2-0 voor Cercle Brugge, waar Gianni Bruno twee keer tot scoren kwam. Lokeren herstelde het evenwicht en knokte zich met een penaltygoal van Mijat Maric opnieuw in de match.

Rond het uur maakte Cevallos er 2-2 van. In een open slotfase kon het nog alle kanten uit, maar dankzij een laat doelpunt van Tormin trok Cercle in extremis de zege nog naar zich toe.