AA Gent heeft eerste competitiezege van het seizoen te pakken

Zondag 12 augustus 2018 - 21:50   I

AA Gent kon nog niet winnen in de Jupiler Pro League dit seizoen. Het verloor eerst op het veld van Standard om nadien op speeldag 2 gelijk te spelen tegen Zulte Waregem. Tegen Waasland-Beveren was het wel van moeten.

AA Gent begon goed aan de wedstrijd en had ook de controle. Waasland-Beveren wachtte af en zocht naar het juiste moment om tegen te prikken. Het was AA Gent dat verdiend op voorsprong kwam. Een schot van Stallone Limbombe werd eerst nog tegengehouden door Davy Roef, maar in de rebound kon Yaremchuk wél scoren.

Na de rust zakte de wedstrijd in. Gent liet de teugels los en Waasland-Beveren kwam beter in de wedstrijd. Net op dat moment kreeg AA Gent een terechte strafschop die fijntjes werd omgezet door Birger Verstraete. Even maakte Vukotic het nog spannend, maar invaller Jonathan David maakte al snel de verlossende 3-1. Met zijn tweede in enkele minuten maakte de jonge aanvaller van AA Gent trouwens duidelijk dat hij klaar is voor een basisplaats.