Standard gaat helemaal ten onder tegen sterk Ajax

Standard gaat helemaal ten onder tegen sterk Ajax
Dinsdag 14 augustus 2018 - 22:20   I  

Niet alleen zonk het schip van Standard vanavond, iedereen viel ook nog eens uit de boot. De spelers die het verschil moesten maken gingen kopje onder, en andere spelers liggen ondertussen heel diep ergens op de bodem van de oceaan. Ajax was de boosdoener en als het deze lijn weet door te trekken, dan lijkt dat Champions League-ticket de Ajacieden niet meer te kunnen ontglippen.

Ajax nam vanaf minuut één de controle over de wedstrijd en ging geduldig op zoek naar het openingsdoelpunt. Standard moest zich beperken tot gaten dichtlopen en verdedigen. Dat lukte een halfuur lang, maar dan sloeg Ajax toe. Good old Klaas-Jan Huntelaar tikte een bal, randje buitenspel, voorbij Ochoa. Toe Matthijs de Ligt nadien de 2-0 via Emond tegen de touwen kon koppen, wist Michel Preud'homme hoe laat het was.

In de tweede helft stuurde de trainer van Standard zijn mantroepen met hernieuwde moed het veld op, maar die zak de Luikenaars al snel in de schoenen. David Neres kon na een knappe actie van Dusan Tadic de beslissende 3-0 tegen de netten tikken. Standard roemloos onderuit en het is nu al duidelijk dat Standard uit een ander vaatje moet tappen in de Europa League. Dynamo Kiev zou normaal gezien ook niet echt een probleem mogen vormen voor een sterk Ajax richting de Champions League.

TAGS  I  Ajax  I  Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024