Genk-huurling maakt indruk: "Vergelijkbaar met Sergio Agüero"

Genk-huurling maakt indruk:
Zaterdag 18 augustus 2018 - 09:15   I  

Racing Genk is een broeihaard van talent. De jongeren die er de laatste jaren zijn doorgegroeid tot échte toppers zijn bijna niet meer op één hand te tellen. Veel clubs staan dan ook in de rij om mee te kunnen genieten van dat jeugdig succes.

Zo kon Beerschot Wilrijk zich deze zomer versterken met Dante Vanzeir. De aanvaller van Racing Genk wilde meer speelminuten en vindt die nu op 't Kiel. Daar zijn de fans al dol op de kleine spits, wiens naam ze zelfs al scanderen. 

Vanzeir zelf vergelijkt zich wat met Sergio Agüero. “Ik heb nooit jeugdidolen gehad, maar de laatste jaren spiegel ik me graag aan Sergio Agüero. Een kleine pocketspits met een stijl die vergelijkbaar is met die van mij. Hij bewijst dat ook kleine aanvallers de absolute top kunnen bereiken. Door zijn snelheid, een gave techniek en intelligente looplijnen is hij een van de beste spitsen ter wereld geworden. Als ik ooit in zijn ­voetsporen wil treden, moet ik wel nog een pak doelgerichter worden", aldus Vanzeir in Gazet van Antwerpen.

Terugkeer naar Racing Genk

Racing Genk kan hem in principe in januari al terug gaan halen, maar volgens Vanzeir zal dat in samenspraak met hem en met Beerschot Wilrijk gebeuren. “Ik ben naar Beerschot Wilrijk ­gekomen om er een jaar lang zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. De ­optie om tijdens de winterstop terug te keren is er, maar alles gebeurt in ­samenspraak tussen Genk, Beerschot Wilrijk en mezelf.”

TAGS  I  RC Genk  I  Beerschot Wilrijk

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024