Buffel over afscheid bij Racing Genk: "Dat vond ik zuur"

Buffel over afscheid bij Racing Genk:
Zaterdag 18 augustus 2018 - 10:50   I  

Thomas Buffel maakte vorig weekend nog twee doelpunten. Meteen hét bewijs dat de inmiddels 37-jarige flankspeler nog lang niet versleten is. Bij Racing Genk zagen ze het wel niet meer zitten om hem nog op te stellen.

Ondertussen heeft Buffel zich er wel bij neergelegd, maar in het begin was het wel erg zuur dat de wegen van Buffel en Genk gingen scheiden. Hij wist het ook pas na de laatste wedstrijd en vindt op die manier dat ze zijn afscheid wat hebben verknald. Dat hij intenser kunnen beleven als hij het op voorhand wist.

"Genk gaf mij de boodschap om niet door te gaan één dag na onze laatste wedstrijd - dat vond ik zuur. Op die manier heb ik mijn afscheid, na negen jaar, niet echt kunnen beleven", vertelt Buffel in Het Laatste Nieuws.

"Ze hebben mij een afscheid beloofd"

Dat afscheid komt er normaal wel nog. "Het was de play-off-finale - er stond nog iets op het spel. Maar als ik had geweten waar ik aan toe was, had ik het moment van het eindsignaal en de ontlading intens kunnen meemaken. Het is toch een groot en belangrijk deel van mijn leven dat ik heb afgesloten... Maar goed, de mensen van Genk hebben mij beloofd dat ze binnenkort alsnog voor een passend afscheid zullen zorgen - we gaan zien of dat dan nog hetzelfde is..."

TAGS  I  RC Genk  I  Zulte Waregem

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024