Ajax wint, maar slikt wel een gevaarlijk doelpunt

Woensdag 22 augustus 2018 - 22:47   I

Voor Ajax was het zaak om vanavond een zo goed mogelijke uitgangspositie te verkrijgen. Een verplaatsing naar Kiev is namelijk nooit gemakkelijk.

Beter kon de wedstrijd niet beginnen voor de Amsterdammers, want al na twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Van de Beek. Tien minuten later kreeg de Johan Cruijff Arena wel een koude douche toen Tomasz Kedziora zwak verdedigen wist af te straffen. Nog voor de rust zette Ajax de scheve situatie recht en scoorden uitblinker Ziyech en Tadic nog. Dynamo Kiev ging niet vol voor de tweede goal en voor Ajax was het ook welletjes geweest. De terugmatch kan nog spannend worden, maar dit Ajax zou het normaal gezien wel moeten afmaken.

Vidi FC - AEK Athene 1-2

De Grieken staan al met één been in de Champions League. De thuisploeg viel al na 20 minuten met tien in een erg potige wedstrijd. Klonaridis en Bakesetas zorgden voor de 0-2. Lazovic zorgde voor de eerredder.

Youg Boys - Dinamo Zagreb 1-1

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Dinamo trekt met een goede uitgangspositie terug naar Kroatië, maar mag toch nog niet op beide oren slapen.