AA Gent komt met de schrik vrij en dankt David en debutant Kvilitaia

Zondag 26 augustus 2018 - 19:48   I

De eerste helft leverde weinig spektakel op. Lokeren, dat zonder spits speelde, plooide massaal terug en hield alles goed gesloten. Een keuze die rendeerde, want halverwege stond het nog 0-0.

Na de pauze klommen de bezoekers zelfs op voorsprong. Na zwak verdedigen van Asare knalde Cevallos zonder twijfelen hard binnen. 0-1 en een ijskoude douche voor Gent, dat overigens te onmondig was om zelf aanspraak te maken op een voorsprong.

Na het doelpunt van Cevallos schoot Gent wel wakker. In de slotfase zetten De Buffalo’s alles op alles en maakte goudhaantje David er 1-1 van. Iets minder dan tien minuten later vond ook debutant Kvilitaia de weg naar de touwen en stond het plots 2-1. Deze keer een ijskoude douche voor Lokeren, dat na een nieuwe nederlaag met 1 op 15. Gent telt 10 op 15.