Martinez looft (verrassende) Rode Duivel: “Hij is bijna perfect”

Martinez looft (verrassende) Rode Duivel: “Hij is bijna perfect”
Woensdag 12 september 2018 - 22:49   I  

De Rode Duivels leven nog steeds op een wolk. Na een vruchtbaar wereldkampioenschap in Rusland presteerde de nationale ploeg ook tegen Schotland en IJsland. Roberto Martinez zag dat het goed was en heeft er – met het oog op de toekomst – een troef bij.

Martinez liet Hans Vanaken, Birger Verstraete en Timothy Castagne debuteren, maar één man manifesteert zich steeds meer bij de Duivels. Een jongeman: Youri Tielemans, 21, toonde zich tijdens deze interlandbreak een goede vervanger voor de geblesseerde Kevin De Bruyne.

Tielemans speelde tot twee maal toe op de positie van De Bruyne. De Monaco-speler is uiteraard geen exacte kopie van De Bruyne, maar het is algemeen geweten dat Martinez de beloftevolle Tielemans heel hoog heeft zitten.

"Veel opgestoken van Dembele"

“Op technisch vlak is Youri bijna perfect”, zegt Martinez in de Franstalige krant L’Avenir. “Hij kan kort spelen, hij kan lang spelen. In de voorbije twee jaar heeft hij ontzettend veel opgestoken van iemand als Mousa Dembele. Hij beschikt over de ingrediënten om een spelmaker te zijn. Youri weet dat als hij goed speelt, hij nog beter kan worden.”

Poll: Gaat Tielemans de absolute top bereiken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Monaco  I  Manchester City  I  Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024