Antwerp veegt de vloer aan met machteloos Zulte Waregem

Zondag 16 september 2018 - 19:52   I   door Redactie

Antwerp heeft een overduidelijke zege behaald tegen Zulte Waregem. De Great Old won met 5-1 en komt alleen op de derde plaats in het klassement. Zulte Waregem begint de degradatiezone dichterbij te zien komen.

Antwerp was na één helft al klaar met Zulte Waregem. Lior Refaelov opende in de zevende minuut al de score. De Israëliër bleef heel kalm en scoorde. Nauwelijks twee minuten later scoorde Dino Arslanagic op aangeven van Ivo Rodrigues.

Een dubbele klap dus voor Zulte Waregem en bovendien kreeg Damien Marcq al na een kwartier rood. Hij ging te hard door op Bolingi. Nog voor rust zorgde de thuisploeg nog voor de 3-0 dankzij Owusu, die scoorde vanaf de stip.

In de tweede helft scoorde Davy De fauw al snel tegen, maar een mirakel kwam er niet. De laatste hoop van Essevee werd in de kiem gesmoord door Owusu, na een assist van Rodrigues: 4-1. Bij Antwerp viel Mbokani nog in, meteen het debuut van de Congolees voor de Great Old. Faris Haroujn legde de eindstand vast op 5-1.