"Ik ging tekenen bij AA Gent, maar om 1 uur 's nachts heb ik me bedacht"

Donderdag 04 oktober 2018 - 23:41   I  

Hij maakt járen aan een stuk het mooie weer in de Jupiler Pro League, maar de carrière van Julien Gorius (33) had er helemaal anders kunnen uitzien. In 2011 blies hij zelf een transfer naar AA Gent af. Dat verklapt de spelmaker nu in een interview met Gazet van Antwerpen.

Gorius was te graag bij KV Mechelen, en daarom wilde hij in 2011 nog geen andere oorden opzoeken. Pas een jaar later vertrok de Fransman, naar KRC Genk. "Ik voelde me geweldig en coach Marc Brys gaf mij ongelooflijk veel vrijheid op het veld. Bijna ­alles lukte toen."

"Ik kwam elk jaar boven de twaalf doelpunten uit. Ik heb alleen maar positieve ­herinneringen aan Mechelen, zelfs aan mijn ­vertrek. Het was belangrijk voor mij om er zonder ruzie te vertrekken, maar ­Timmermans heeft dat ­fantastisch geregeld.”

"Alles was geregeld met Gent, alle partijen waren akkoord"

“Iedereen stond achter mij, ­zeker ook het ­publiek. Dat speelde mee in mijn beslissing om er zo lang te blijven. Ik had al snel ­aanbiedingen van grotere clubs, maar voelde me te goed in mijn vel. In 2011 ging ik tekenen bij AA Gent."

"Alles was ­geregeld, alle ­partijen waren akkoord. Ik was gaan eten met Trond Sollied, die mij wilde hebben. De volgende ochtend zou ik tekenen, maar om 1.00u 's nachts heb ik plots beslist dat ik in Mechelen zou blijven. Ik zat er gewoon té goed. Het ­seizoen daarop maakte ik vijftien competitiedoelpunten.”

TAGS  I  KV Mechelen  I  AA Gent  I  OH Leuven  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024