Vanderhaeghe: "De vraag is niet of maar wanneer ik ontslagen word"

Vanderhaeghe:
Zaterdag 06 oktober 2018 - 08:22   I   door Redactie

Yves Vanderhaeghe wordt al weken aan een ontslag gelinkt. Toch is hij nog steeds coach van AA Gent. Zelf blijft hij er - naar de buitenwereld toe toch - zeer kalm onder.

"Als jullie vernemen dat Vanderhaeghe is ontslagen, zal ik dat dan ook wel hebben vernomen”, zegt Vanderhaeghe. “Als het moet gebeuren, gebeurt het, zeker? Maar als we winnen, zal het waarschijnlijk niet gebeuren.”

"Ik weet intussen dat het vizier altijd eerst op de trainers wordt gericht. Maar - leerde ik van Aimé ­Anthuenis - dan moet je maar een olifantenvel kweken. Ik loop hier echt niet ongelukkig of met lange tenen rond. Ik probeer nog elke dag een sfeer te creëren van 'we gaan er voor'. Velen zouden niet meer functioneren in zo'n situatie, maar ik ben daarmee echt ­bezig", relativeert de coach van Gent in Het Nieuwsblad.

"Op den duur kijk je natuurlijk door wat er allemaal in de kranten staat. Je weet toch niet of het waar is: De vraag is niet langer of Vanderhaeghe wordt ontslagen, maar wanneer. Het is volgens mij al drie weken een eigen ­leven aan het leiden."

TAGS  I  AA Gent

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024