Dejaegere smerig vastgezet door makelaar: 'Géén toptransfer voor jou'

Dejaegere smerig vastgezet door makelaar: 'Géén toptransfer voor jou'
Dinsdag 16 oktober 2018 - 17:09   I  

In de nasleep van het schandaal rond fraude, witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetballandschap lekken er steeds meer verhalen over spelersmakelaars uit. Zo kon Brecht Dejaegere destijds enkel en alleen naar AA Gent verhuizen als hij van manager veranderde...

Fernand Goyvaerts, de Belg die in de jaren zestig voor FC Barcelona én Real Madrid speelde, was één van de pioniers onder de spelersmakelaars. “Daar leerde hij het bestaan van voetbalmakelaars kennen, nadat Fernand door een oud-scheidsrechter naar Real gebracht was”, vertelt Renée, zijn weduwe, in Het Nieuwsblad.

“Omdat Fernand gepassioneerd was door voetbal en zijn ervaring wilde gebruiken, begon hij later zelf als spelersagent. Maar een wettelijk kader bestond niet. Er waren geen ­regels.”

Dejaegere moést andere makelaar nemen

Renée Goyvaerts zag het wereldje in de voorbije tien jaren wel énorm veranderen. “Vooral het inpikken van elkaars spelers. Spelers kunnen wel bij een makelaar tekenen, maar eigenlijk zijn wij amper beschermd."

"Ik werkte met Brecht Dejaegere. Tot die op een dag een berichtje stuurde om mij te ­feliciteren en bedanken voor het vele werk, maar dat hij met een andere ­makelaar ging werken. Hij werd daartoe verplicht wilde hij bij AA Gent ­geraken, zo klonk het.”

"Dejaegere belandde uiteindelijk via een derde spelersmakelaar bij de Buffalo's, maar het roept wel vragen op", schrijft Het Nieuwsblad nog.

Poll: Moeten de regels voor de makelaars strenger worden?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Kortrijk

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024