Wéér een verdachte transfer bij Club Brugge: ’50% ging naar zijn makelaar’

Wéér een verdachte transfer bij Club Brugge: ’50% ging naar zijn makelaar’
Zaterdag 27 oktober 2018 - 09:45   I  

In de nasleep van het grootschalige onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in ons land, lekken er steeds meer verhalen uit over hebzuchtige spelersmakelaars. En alweer is er een verdachte transfer bij Club Brugge.

Eerder was er al heel wat te doen omtrent de transfers van Obbi Oulare en Anthony Limbombe - twee spelers die door de inmiddels aangehouden Mogi Bayat van Club Brugge naar respectievelijk Watford en Nantes werden getransfereerd. En nu lijkt er ook wat aan de hand geweest te zijn met de transfer van Thomas Meunier.

Club Brugge haalde Meunier in 2011 weg bij Virton, maar de Franstalige krant La Capitale onthult dat blauw-zwart op dat moment slechts de helft van de transferrechten van de speler kocht. De overige 50% van Meunier was in handen van Star Company, het bedrijf van spelersmakelaar Didier Frenay.

Meunier dient klacht in

Omdat de FIFA nog voor Meuniers transfer naar Paris Saint-Germain besliste om Third Party Ownership te verbieden, moest Club de overige 50% afkopen bij Star Company. Beide partijen gingen rond tafel zitten en blauw-zwart betaalde uiteindelijk nog 2 miljoen voor de helft van Meuniers transferrechten.

Volgens La Capitale deed Club Brugge niets verkeerd, maar de manier van werken van Frenay komt nu wel onder vuur te liggen. Meunier was niet op de hoogte van de regelingen en besliste om van makelaar te veranderen en een klacht in te dienen tegen Frenay.

Poll: Vind jij dat wat Frenay deed kan?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024