"Als trainer van RSCA kan Vanhaezebrouck dat niet maken"

Zaterdag 27 oktober 2018 - 11:34   I  

Hein Vanhaezebrouck is ondertussen iets meer dan één jaar werkzaam bij RSC Anderlecht. Ook dit seizoen presteert zijn elftal nog steeds wisselvallig. Ex-speler Bertrand Crasson moet het lede ogen aanzien.

“Ik beoordeel de coach Vanhaezebrouck, niet de persoon. En dan moet ik zeggen dat ik geen fan ben van die driemansdefensie”, laat Crasson in een interview met La Dernière Heure optekenen. “Bij Genk bracht dat hem al in de problemen.”

“Bovendien denk ik dat Vanhaezebrouck het ook moeilijk heeft met de druk. Als coach van Anderlecht kan je niet zo negatief zijn naar je spelers toe. Dat kan je niet maken. Hij moet zijn spelers net steunen! Als je de spelers vertrouwen geeft, betalen ze dat terug met goede prestaties.”

"Kampioen met AA Gent? Maar neen"

En tot slot volgt er nog een stevige prik aan het adres van de Anderlecht-trainer. “Dat hij kampioen werd met AA Gent? Maar neen. Hij begon dat jaar als vierde in de stand aan de play-offs. Het is enkel en alleen dankzij dat systeem dat Gent de titel kon pakken. Als je na dertig speeldagen pas vierde in het klassement staat, ben je in mijn ogen geen kampioen”, besluit Crasson.

Poll: Is Vanhaezebrouck de juiste trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024