Standard-voorzitter Venanzi doet onthulling over Bayat en Veljkovic

Standard-voorzitter Venanzi doet onthulling over Bayat en Veljkovic
Zaterdag 27 oktober 2018 - 19:05   I  

Zowat iedere Belgische topclub deed de voorbije jaren zaakjes met spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. De twee controleerden zowat de markt in ons land, maar zitten nu in de gevangenis op verdenking van fraude, witwaspraktijken en matchfixing.

Ook Standard-voorzitter Bruno Venanzi kee raar op toen hij het nieuws vernam. Afgelopen zomer deed hij immers nog zaken met Bayat. “Mogi Bayat heeft inderdaad het contract van Michel Preud'homme nagelezen. Dat was op vraag van Michel", steekt Venanzi in Het Laatste Nieuws van wal.

"Bayat wilde het gratis doen. Maar dat wilde ik niet"

"Bayat wilde dat gratis doen. Maar dat wilde ik niet", onthult Venanzi. "Ik heb Bayat daarvoor betaald. Er is een ­factuur van gemaakt. Gelukkig maar. Stel dat ik dat niet had gedaan, dan had men mij in de huidige omstandigheden niet geloofd. Michel wordt betaald als trainer en als bestuurder. Hij is ook vicevoorzitter.”

En ook Veljkovic kruiste het pad van Venanzi al in het verleden. "Met hem deden we de transfers van Kosanovic en ­Mladenovic, ook trainer ­Jankovic kwam via hem. Het zal waarschijnlijk niet helemaal waar zijn, maar ik heb de makelaars altijd allemaal in dezelfde zak gestoken."

"Ik begreep snel hoe ze werkten"

"Het moest afglijden, want het is niet normaal dat de clubs de makelaars moeten betalen. Ik begreep snel hoe ze werkten. Ze leggen druk op de clubbestuurders. Ze willen zo veel mogelijk transfereren. Het is aan ons, de bestuurders, om dat onder controle te ­houden. Wij willen niet meer dan drie spelers van één ­makelaar bij ons. Ook niet van Veljkovic.”

Poll: Mag Bayat voor jou ooit nog terugkeren in het voetbal?

TAGS  I  Standard

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024