'Lokeren praat met De Roeck, maar kiest voor oude bekende als nieuwe T1'

'Lokeren praat met De Roeck, maar kiest voor oude bekende als nieuwe T1'
Maandag 29 oktober 2018 - 07:15   I  

Sporting Lokeren blijft niet bij de pakken zitten. Voorzitter Roger Lambrecht zette afgelopen weekend, na een 0-0-gelijkspel tegen KV Oostende, trainer Peter Maes op straat. Enkele dagen later staat diens vervanger al klaar om over te nemen.

Het Nieuwsblad meldt dat Trond Sollied (59) de nieuwe trainer van Lokeren wordt. Vijf jaar na zijn laatste job als trainer, bij het Turkse Elazigspor, moet de Noorse oefenmeester Lokeren in de Jupiler Pro League zien te houden.

Omdat zowel zijn broer als schoonmoeder de voorbije jaren de strijd verloren tegen een slepende ziekte, verkoos Sollied privé-geluk boven aanbiedingen als trainer. In 2011-2012 leidde hij AA Gent nog naar een derde plaats in het klassement.

De Roeck

Het Laatste Nieuws weet dan weer dat Jonas De Roeck nadrukkelijk in beeld was om Maes op te volgen. Lokeren praatte vorige week in het grootste geheim met de beloftencoach van Anderlecht, maar die weigerde. Meer zelfs: hij vond het deontologisch niet correct dat Lokeren hem benaderde en lichtte Maes in van het gesprek. Erg verrast was die laatste dus niet toen hij zaterdag zijn C4 kreeg.

Chris Janssens, ex-speler van Lokeren en vorig jaar nog coach van Dender, stelde zich kandidaat. Hij zal het evenwel moeten afleggen tegen Sollied.

Poll: Kan Sollied Lokeren in eerste klasse houden?

TAGS  I  Lokeren  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Anderlecht

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024