Trond Sollied meteen serieus in de problemen bij Lokeren

Trond Sollied meteen serieus in de problemen bij Lokeren
Dinsdag 30 oktober 2018 - 15:10   I  

Trond Sollied (59) is na vijf jaar opnieuw 'back in business'. De Noor volgt bij Sporting Lokeren de ontslagen Peter Maes op en moet de Waaslanders in de Jupiler Pro League zien te houden. Dat er heel wat werk op de plank ligt op Daknam, is wel duidelijk.

Volgens Het Laatste Nieuws zit Sollied vlak na zijn aanstelling al meteen in de problemen bij Lokeren. Zo zal hij eens raar opkijken als hij de club beter leert kennen. "Sollied is het gewend van bij een topclub te werken. Als er nu iets is wat Lokeren niet heeft, is het de professionele omkadering van een topclub", klinkt het in de krant.

"De progressiemarge op dat vlak is immens. Enkele voorbeelden. Voedingsadvies voor de spelers? Is er niet. Fitnessruimte en kleedkamers? Hopeloos verouderd. Materiaalmannen Albert en Ronny, délégué Willy, masseur Paul? Allemaal - weliswaar kranige - zeventigers en tachtigers. Sollied gaat schrikken."

"Spelersgroep uitzuiveren en versterken"

Verder wacht Sollied nog de loodzware taak om de huidige kern af te slanken. "Ruim 30 spelers telt de A-kern op dit moment. Dat zijn er minstens zes te veel. In de businessseats op Daknam is er elke thuismatch een hele rij bezet door spelers die naast de 18 vallen."

"Het probleem is ook dat veel van die spelers hetzelfde niveau benaderen. Te weinig jongens steken er bovenuit, trekken de rest mee. Bovendien is er ook een gigantisch onevenwicht in de groep. Zo tellen we momenteel liefst 10 centrale middenvelders. Deze winter de spelersgroep grondig uitzuiveren en aanvullen met enkele échte versterkingen is dan ook broodnodig."

Poll: Gaat Sollied Lokeren in eerste klasse houden?

TAGS  I  Lokeren  I  AA Gent  I  Club Brugge

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024