Lokonga krijgt wel héél bizar cadeau van Anderlecht: "Een trein"

Lokonga krijgt wel héél bizar cadeau van Anderlecht:
Vrijdag 30 november 2018 - 18:01   I   door Redactie

Albert Sambi Lokonga begint zich steeds meer te ontplooien en daar heeft Anderlecht lang op moeten wachten. Lokonga kreeg pas laat zijn groeispurt en liet het daar fysiek heel lang afweten. De twijfel sloeg toe, behalve bij Jean Kindermans.

Sambi Lokonga werd in het verleden enkel nog opgeroepen voor de ‘Future’-ploegen, teams voor spelers die lichamelijk nog niet rijp zijn. Op een bepaald moment is het geloof in een goede afloop bij de club zo klein dat Jean Kindermans, directeur van de jeugdopleiding, op tafel klopt en zijn vertrouwen in Sambi Lokonga bevestigt.

Op een dag wordt de speler in het bureau van Kindermans geroepen, waar op hem wordt ingepraat, samen met Jean-François Lenvain, zijn persoonlijke begeleider Lenvain: "Ik heb toen beeldspraak gebruikt om mijn punt te maken", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik vertelde hem dat hij de machinist van de trein was en dat hij nu vijf meter achter de laatste wagon liep. Op zich was dat niet erg maar het mochten er geen honderd worden."

Trein

"We stelden hem gerust: op een bepaald moment zou de natuur haar werk doen. Op zijn achttiende heb ik hem een miniatuurtrein gegeven. Niemand begreep waarom. Wij wisten wel welke symboliek er achter schuilde."

TAGS  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024