Drama voor Anderlecht: 'Ze riskeren een transferverbod'

Drama voor Anderlecht: 'Ze riskeren een transferverbod'
Zondag 30 december 2018 - 12:01   I   door Redactie

Het was dit seizoen al meermaals een complete chaos bij RSC Anderlecht. Met het nieuwe jaar in zicht lijkt de rust nog niet meteen terug te keren. Donkere wolken pakken zich immers samen boven het stadion en het oefencomplex van paars-wit. Zo hangt er de Brusselse club een transferverbod boven het hoofd.

In eerste instantie vrezen ze bij Anderlecht dat het fiscale gunstregime zal verdwijnen. “De clubs zouden de voorbije tien jaar alleen bijna een miljard euro aan belastingvoordelen hebben gekregen. Bij Anderlecht ging het vorig jaar om 10 miljoen euro, een tiende van de omzet”, verduidelijkt De Tijd. Het fiscale gunstregime zal, zeker na het uitlekken van ‘Operatie Propere Handen’, aangepakt worden.

Maar er is nog veel meer aan de hand. Zo schrijft De Tijd ook dat ze bij paars-wit erg zenuwachtig worden omdat speurders bij een inval voor ‘Operatie Zero’ - het onderzoek in het kader fraude-en witwaspraktijken in het Belgische voetbal - de harde schijven van de clubcomputers kopieerden.

"Onregelmatigheden bij transfers van jeugdspelers"

Tot slot cirkelt er ook nog een onderzoek van de wereldvoetbalbond FIFA boven Anderlecht. “Uit gelekte documenten van de klokkenluiderssite Football Leaks blijkt dat de bond onregelmatigheden bij de transfers van jeugdspelers bekijkt. De conclusies van het onderzoek, dat dateert van drie jaar geleden, zijn doorgespeeld aan het disciplinaire comité van de FIFA. Dat zou nog geen uitspraak hebben gedaan. Bij een negatieve uitkomst riskeert de club een boete en zelfs een transferverbod", besluit De Tijd.

Poll: Denk jij dat Anderlecht een transferverbod opgelegd zal krijgen?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024