"Club Brugge kan Belgische transfermarkt volledig op zijn kop zetten"

Zondag 30 december 2018 - 17:11   I   door Redactie

Op 1 januari opent de transfermarkt opnieuw zijn deuren. Het is nu al uitkijken naar welke nieuwe spelers KRC Genk, Club Brugge, Anderlecht, Standard en AA Gent zullen verwelkomen. Al is het voorlopig nog even afwachten tot de transfergekte losbarst.

AA Gent verkocht Lovre Kalinic al voor meer dan 6 miljoen euro aan Aston Villa, maar volgens spelersmakelaar Zouhair Essikal, CEO bij het Engelse Base Soccer, in een gesprek met La Capitale. “Er zal meer nodig zijn om de Belgische transfermarkt écht op gang te krijgen”, voorspelt hij.

“De wintermercator wordt dikwijls gebruikt om een correctie in de kern door te voeren. Bovendien zijn het zelden de Belgische clubs die het startschot van hun eigen transferperiode geven. Ze zijn afhankelijk van buitenlandse clubs”, benadrukt Essikal nog.

20 miljoen euro voor Wesley?

“Een Engelse ploeg die met 20 miljoen euro over de brug komt voor iemand zoals Wesley Moraes, dat kan alles veranderen. Club Brugge heeft in januari de sleutel in handen om de Belgische markt op zijn kop te zetten.”

Poll: Welke club zal volgens jou het meeste geld uitgeven in januari?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp  I  AA Gent

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024