"Club Brugge opent de jacht op Philippe Clement"

Maandag 04 februari 2019 - 12:00   I   door Redactie

Het lijkt er opnieuw bovenarms op te zitten tussen Ivan Leko en Ruud Vormer. Mede daardoor lijkt de trainer van Club Brugge straks te mogen fluiten naar een contractverlenging. Volgens analist Mark Hendrickx zal blauw-zwart dan ook vol voor KRC Genk-trainer Philippe Clement gaan.

"KRC Genk zou er goed aan doen om Philippe Clement voor langere tijd aan zich te binden en daar snel werk van te maken", aldus Hendrikx in Het Belang van Limburg.

Club opent de jacht

"Ten eerste omdat er meerdere postjes vrij zullen komen, zo zie ik Club Brugge voor volgend seizoen op zoek gaan naar een nieuwe trainer", voorspelt hij. "Maar ook omdat dit het ideale moment is voor Genk om een structuur naar Engels model uit de grond te stampen."

Hendrikx geeft zijn ex-club een goede raad: "Maak van Clement de Alex Ferguson van KRC Genk, die een perfecte tandem zou vormen met Dimitri de Condé. Zo neem je ook de onzekerheid weg bij je coach. In België hangt te vaak een hakbijl boven het hoofd van de trainers."

"Natuurlijk moet Clement dit ook zelf willen"

"Natuurlijk moet Clement dit ook zelf willen. Met KRC Genk is hij pas aan zijn tweede club als coach bezig, (Fijntjes) maar Ferguson heeft ook niet veel ploegen gecoacht", besluit de analist.

Poll: Zou Philippe Clement een goede coach zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024