"Er was belangstelling van Anderlecht en Gent, maar ze lieten me niet gaan"

Vrijdag 01 maart 2019 - 13:30   I   door Redactie

Hij had dezer dagen zomaar in de basis kunnen staan bij RSC Anderlecht, maar het liep helemaal anders. Timothy Derijck is momenteel actief bij AA Gent en ook zijn overgang naar die club had heel wat voeten in de aarde.

Na enkele omzwervingen in Nederland, belandde Derijck in de zomer van 2016 bij Zulte Waregem. Hij speelde zich snel in de kijker en na amper één seizoen kon hij al naar de Belgische top.

"Ik wou nog één keer de stap zetten naar een topclub", vertelt Derijck in Het Laatste Nieuws. "Na één jaar was er alweer belangstelling van Anderlecht en AA Gent, maar Zulte Waregem wou me toen niet laten gaan."

"Ik had al veel meegemaakt"

Vorige zomer belandde Derijck uiteindelijk toch bij AA Gent, dat ook een jaar later nog steeds interesse toonde. Een happy seizoen werd het echter niet meteen voor Derijck. Onder Yves Vanderhaeghe speelde hij slechts een handvol matchen.

"Ik had al veel meegemaakt, maar op een gegeven moment zat ik in de tribune, terwijl ik het team wou helpen in een moeilijke periode. Maar ik heb mijn kop nooit laten hangen, ik ben extra blijven werken. Onder Thorup kreeg ik alweer wat invalbeurten", besluit de verdediger.

Poll: Is Derijck goed genoeg voor de Belgische top?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  AA Gent  I  Anderlecht

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024