Jupiler Pro League-club in vieze papieren: “Ernstige aanwijzingen van fraude”

Jupiler Pro League-club in vieze papieren: “Ernstige aanwijzingen van fraude”
Zondag 03 maart 2019 - 14:30   I   door Redactie

Het Belgische voetballandschap davert op zijn grondvesten. Het schandaal Propere Handen dreigt grote gevolgen te hebben voor tal van ploegen uit de Jupiler Pro League. Daarnaast is er nu nog een nieuw schandaal rond Royal Excel Moeskroen.

De Henegouwse club zit in vieze papieren. "Grote sommen geld zouden vanuit offshorebedrijven via Moeskroen naar andere offshorebedrijven versluisd worden. Het gerecht bevroor daarom de rekening-courant van Moeskroen en stelde twee bewindvoerders aan. Zeer ingrijpende maatregelen, die volgens insiders enkel gedaan worden als er ernstige aanwijzingen voor fraude zijn", schrijft Het Laatste Nieuws.

De krant somt vervolgens ook nog de mogelijke scenario's voor de club op. "Als Moeskroen schuldig is, zijn er drie mogelijke sportieve gevolgen. De licentiecommissie kan oordelen dat er een 'gebrek aan continuïteit' is bij de club. Degradatie naar 1ste klasse Amateur is dan het gevolg."

Degradatie naar tweede amateur?

"Scenario twee: door de bevroren rekeningen kan Moeskroen niet meer voldoen aan belangrijke betalingen (lonen, RSZ-of bondsschulden...). De sanctie is dan degradatie naar 2de klasse Amateur, plus een puntenaftrek van drie punten."

"De derde optie: als de speurders blootleggen dat de club in het verleden heeft gelogen over haar licentie, kan die ingetrokken worden. De Pro League reageerde gisteren alvast scherp."

Poll: Denk jij dat Moeskroen zal degraderen door dit schandaal?

TAGS  I  Moeskroen  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp  I  KV Mechelen  I  Standard  I  sport  I  voetbal

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024