Neuer houdt Club Brugge aandacht in de gaten

Neuer houdt Club Brugge aandacht in de gaten
Zondag 10 maart 2019 - 10:00   I   door Redactie

Ethan Horvath, de doelman van Club Brugge, is bevriend met Manuel Neuer. De doelman van Bayern München volgt zijn collega bij Club op de voet.

“Op stage in Qatar hebben we lang gepraat. Niet zo heel veel over voetbal, wel over het leven in ’t algemeen. Sindsdien hebben we veel contact. Als ik advies wil, kan ik bij hem terecht. Soms ben je nieuwsgierig en wil je verschillende meningen horen. Het gebeurt niet elke dag, maar af en toe stuur ik hem een videoclip en vraag ik wat hij ervan vindt", zegt Horvath in Het Laatste Nieuws.

"Wekelijks geeft hij mij tips - het helpt mij enorm veel. Kijk, ik ben een perfectionist. Alles moet perfect zijn, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat dat als doelman niet mogelijk is. Je leert andere keepers kennen zoals Howard en Guzan (Amerikaanse doelmannen, red.) of Neuer en beseft steeds meer dat een doelman nu eenmaal fouten maakt. Je probeert de bal uit het net te houden en meer kan je niet doen. That’s it. ‘Probeer het beste te maken van wat er op je afkomt’, is een raad die Neuer mij altijd geeft. Gewoon de bal stoppen of een wereldredding verrichten, dat maakt allemaal niet uit.”

Poll: Wordt Horvath ooit een topdoelman?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024