Vandenbempt onthult: “Deze beslissing heeft Leko over zijn toekomst genomen”

Vandenbempt onthult: “Deze beslissing heeft Leko over zijn toekomst genomen”
Maandag 01 april 2019 - 12:30   I   door Redactie

Ivan Leko dropte afgelopen vrijdag een bom bij Club Brugge door te zeggen dat hij zijn beslissing over zijn toekomst al heeft genomen. Hij leek tussen de lijnen zijn afscheid aan te kondigen. Zondag, na de zege tegen AA Gent, nuanceerde de Kroaat die uitspraken alweer.

"Ik heb niet gezegd dat ik ga vertrekken", verraste Leko. Maar welke beslissing heeft Leko nu precies genomen? Radiocommentator Peter Vandenbempt zorgt voor duidelijkheid.

"Leko zorgde vorige vrijdag nochtans voor opschudding door zich over zijn toekomst uit te spreken. Een ongelukkig moment vlak voor de play-offs. Daar waren de mensen bij Club Brugge ook helemaal niet blij mee en het was eigenlijk ook tegen de afspraken die ze blijkbaar toch samen gemaakt hadden", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal.

"Een vreemde reactie"

"Ik moet zeggen dat Ivan Leko gisteren een wat vreemde reactie daarop had op de persconferentie na de wedstrijd. Hij zei: "Ik heb niet gezegd dat ik wegga." Wat in se natuurlijk wel klopt. Maar als je als trainer vrijdag zegt: "Ik heb mijn beslissing al genomen" en de club heeft eerder gezegd: "Wij gaan pas na play-off 1 beslissen over het lot van de trainer", dan is dat natuurlijk hetzelfde."

"Want een trainer kan natuurlijk enkel zelf beslissen dat hij weggaat, niet dat hij blijft, als een club dat niet goed vindt", besluit Vandenbempt. Hij meent dus dat Leko hoe dan ook vertrekt bij Club Brugge.

Poll: Denk jij dat Club Brugge een betere trainer dan Leko in huis kan halen?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024