KRC Genk-voorzitter daagt Club Brugge nu al keihard uit

KRC Genk-voorzitter daagt Club Brugge nu al keihard uit
Maandag 06 mei 2019 - 11:30   I   door Redactie

Volgende week zondag staat de kraker tussen Club Brugge en KRC Genk op het menu. Genk kan zich op het veld van zijn eerste achtervolger van een vierde landstitel in zijn bestaan verzekeren. Club geeft zich nog niet gewonnen, maar wordt wel keihard uitgedaagd door Genk-voorzitter Peter Croonen.

"Ik had gehoopt dat Club Brugge een steek zou laten vallen en het scheelde niet veel. Maar goed, Club Brugge slaagt er toch telkens in om onder druk die punten te blijven sprokkelen, een pluim voor Leko. Al was ik nu ook niet weggeblazen door het spelniveau van Club Brugge. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was toch opvallend", aldus een weinig geïmponeerde Croonen in Het Laatste Nieuws.

Komende zondag kan Genk kampioen worden. De voorzitter kijkt er alvast naar uit. "Wij gaan doen wat we al de hele play-offs gedaan hebben: uitgaan van onze eigen sterkte. Ik verwacht dat de fans van Club Brugge - zoals we dat daar gewoon zijn - vanaf het begin zullen stormen, maar wij zijn nergens bang van. We trekken vol vertrouwen naar Brugge en met heel veel ambitie, maar als wij daar een puntje halen, is het ook al heel veel."

"Kampioen op Club Brugge? Dan is het áf"

"Kampioen worden op Club Brugge, op het veld van je naaste concurrent, dat zou de titel natuurlijk nog wat extra glans geven. Dan is het áf", gaat Croonen verder. "Maar uiteindelijk maakt het mij niet zoveel uit wáár het gebeurt, áls het maar gebeurt. Onze trainer slaagt er al een heel seizoen in om de focus te bewaren en iedereen scherp te houden. We gaan niet mee in het verhaal van hemel en hel, dat is onze sterkte geweest." 

Poll: Denk jij dat Genk zondag al kampioen zal zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  voetbal

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024