Ongeziene uitverkoop bij Anderlecht: ’Die 20 (!) spelers vertrekken’

Ongeziene uitverkoop bij Anderlecht: ’Die 20 (!) spelers vertrekken’
Woensdag 05 juni 2019 - 16:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht staat opnieuw voor een hele belangrijke transferperiode. Het bestuur van paars-wit weet waar het naartoe wil en dat zal flink wat transfers teweegbrengen.

In eerste instantie willen Marc Coucke, Michael Verschueren en Frank Arnesen de huidige kern afslanken. Een plan waar ook Vincent Kompany achter staat. In Sport/Voetbalmagazine doet Arnesen de plannen van Anderlecht uit de doeken.

De huidige kern, inclusief jongeren en verhuurde spelers, telt 45 spelers. Dat aantal moet worden teruggebracht naar ongeveer 20. Dat wil zeggen dat er voor 20 à 25 spelers geen plaats meer is op het oefencomplex in Neerpede. Die spelers zullen straks vertrekken.

"Iedereen weet waar hij aan toe is"

"Voor de vakantie heeft Verschueren met elke speler individueel gesproken", aldus Arnesen in Sport/Voetbalmagazine. "Iedereen weet dus waar hij aan toe is."

"Uit die gesprekken is gebleken dat bepaalde spelers niet weg willen of enkel verhuurd willen worden. Feit is: we moeten een twintigtal spelers laten afvloeien. Van de 45 spelers willen we er 20 overhouden aangevuld met nieuwe aankopen."

Poll: Is zo'n grote schoonmaak in de kern nodig?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024