"Hij is ongelofelijk, maar krijgt geen enkele kans bij de Rode Duivels"

Vrijdag 06 september 2019 - 17:00   I   door Redactie

Roberto Martinez staat erom bekend om zo vaak en zo lang mogelijk vast te houden aan dezelfde spelers. Slechts nu en dan krijgt er eens een nieuw gezicht écht zijn kans bij de Rode Duivels.

Hans Vanaken is er tijdens deze interlandbreak opnieuw bij, maar hij wacht wel nog steeds op een eerste basisplaats. Dat begrijpt Leo Van der Elst, hoofdcoach bij de vrouwenploeg van Club Brugge en het gezicht van Club TV, niet.

"Hans wordt altijd opgeroepen, maar krijgt geen speelminuten. Het is nu wel het moment", zegt Van der Elst in een gesprek met Krant van West-Vlaanderen. "Hans heeft ongelofelijke kwaliteiten, is met mijlen voorsprong één van de beste voetballers in België, hij zou perfect in die ploeg meedraaien."

"Hij mág natuurlijk niet zeggen ‘ik kom niet’"

"Ik heb hem de laatste twee, drie jaar ook ontzettend zien evolueren", gaat Van der Elst verder. "Hij mág natuurlijk niet zeggen ‘ik kom niet’ maar… Of Hans dan te braaf is? Neen! Dat is juist zijn sterkte: hij is gewoon altijd supercool. Zoals hij na vijf minuten wachten die penalty in Linz ijskoud binnen trapte, een ander deed in zijn broek. Of zoals hij twee uren voor een Europacupmatch nog rustig aan het biljarten is. Dat is Hans.”

Poll: Vind jij dat Vanaken een basisplaats bij de Rode Duivels moet krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  voetbal

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024