Degryse ziet het somber in voor Club Brugge: "Dat kan toch echt niet"

Degryse ziet het somber in voor Club Brugge:
Woensdag 23 oktober 2019 - 14:00   I   door Redactie

Club Brugge staat na de 0-5-nederlaag tegen Paris Saint-Germain weer met beide voeten op de grond. Club had het moeilijk tegen PSG en leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. Analist Marc Degryse zag blauw-zwart op sommige momenten knoeien.

"De organisatie van Club Brugge stond gisteren niet op punt en dat kan je je tegen clubs zoals PSG niet permitteren", steekt Degryse in Het Laatste Nieuws van wal. "Hoe Di Maria met twee simpele passes twee keer alleen voor Mignolet verscheen - dat kan niet. De afspraken waren niet goed of werden niet goed uitgevoerd door Sobol en Delli. Een team als PSG zóveel ruimte geven, dat is vragen om problemen."

"Wat Club zo goed deed tegen Real Madrid, namelijk verdedigend en aanvallend compact in blok spelen, dat deden ze tegen PSG niet", merkt Degryse op. "De linies speelden te ver uit elkaar, er waren te veel fases waarbij de afstand tussen de verdedigers te groot was."

"Eerste keer dat dat zo nadrukkelijk wordt blootgelegd bij Club Brugge"

"Als je met drie centrale verdedigers speelt en de backs staan hoog, dan weet je natuurlijk dat er ruimte in de rug ligt, maar het is de eerste keer dat dat zo nadrukkelijk wordt blootgelegd bij Club Brugge. Het is natuurlijk niet evident tegen PSG, dat de kwaliteiten heeft om die ruimtes te zien en te benutten, maar de voorsprong van PSG kwam er gewoon veel te makkelijk", besluit Degryse.

Poll: Denk jij dat dit een mentale klap zal zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG  I  voetbal

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024