Marc Coucke spreekt zich (voor het eerst) uit over verkoop van Anderlecht

Marc Coucke spreekt zich (voor het eerst) uit over verkoop van Anderlecht
Dinsdag 24 december 2019 - 12:00   I   door Redactie

Marc Coucke heeft zich voor het eerst uitgesproken over een mogelijke verkoop van RSC Anderlecht. De jongste weken doen er opnieuw geruchten de ronde dat Coucke van plan zou zijn om zijn club alweer van de hand te doen.

"Verkopen? In geen geval”, reageert Coucke in het weekblad Humo. “We gaan ons project doen slagen. Het klopt dat ik bij ­Anderlecht nog niet iedereen mee heb, maar die mensen proberen we te overtuigen. Ik vind ons project nog altijd fantastisch, maar besef nu dat we er pas erkenning voor zullen krijgen wanneer we succes boeken."

"Daarom die open brief, waar ik 100 procent achter sta", benadrukt Coucke. "Er staat een stevige structuur en we weten goed waar we naartoe willen. Die 27 miljoen euro verlies op de jaarrekening? Dat is door de prestaties in het verleden - ook vorig seizoen - en het missen van Europees voetbal. Onze middelen zijn niet oneindig, maar dat wil niet zeggen dat we op de tiende plaats moeten staan. We werken echt keihard."

"Er woedt hier geen interne strijd"

"Ik doe bij Anderlecht wat ik bij al mijn bedrijven doe: de juiste mensen op de juiste plaats zetten. Bij sommige onderhandelingen is het belangrijk dat de voorzitter erbij is, maar als we Kompany, Vercauteren, Zetterberg en Verschueren hebben, moet ik niet zeggen wie onze nieuwe rechts­achter moet worden. Er woedt hier geen interne strijd", besluit de voorzitter van Anderlecht.

Poll: Vind jij Coucke de juiste man op de juiste plaats bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024