"Niet Hans Vanaken, maar híj is de enige kandidaat-Gouden Schoen"

Vrijdag 27 december 2019 - 14:30   I   door Redactie

Het einde van het jaar is in zicht en dat wil zeggen dat het bijna tijd is voor het Gala van de Gouden Schoen. Volgens veel waarnemers is Hans Vanaken topfavoriet om zichzelf op te volgen, maar daar is Luciano D'Onofrio het allesbehalve mee eens.

De sterke man van Antwerp is - hoe kan het ook anders - zeker dat Dieumerci Mbokani de enige verdiende winnaar zou zijn. "Mbokani destijds bij Anderlecht en Standard was al de beste op de Belgische velden, en - eerlijk waar - hij is vandaag nóg beter", vertelt D'Onofrio in Het Laatste Nieuws.

"Mbokani is een plezier om naar te kijken voor de toeschouwers, de media, zijn medemaats... Mbokani verdient om de Gouden Schoen te winnen. (grijnst) Ik weet wel dat andere zeer bekwame clubleiders (Vincent Mannaert, nvdr.) komen zwaaien met prestaties in de nationale ploeg en in Europa om hun speler (Hans Vanaken, nvdr.) te verdedigen, maar is de Gouden Schoen niet een Bélgische trofee?"

"Ik zie werkelijk geen andere kandidaat-Gouden Schoen"

"In de play-offs van vorig seizoen was Mbokani de beste, en ook na de zomer haalde in de competitie niémand het niveau van Dieu. Ik zie werkelijk geen andere kandidaat-Gouden Schoen", besluit D'Onofrio zijn pleidooi.

Poll: Wie moet volgens jou de Gouden Schoen winnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  voetbal  I  sport

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024