'Marc Coucke dreigt licentie van Anderlecht in gevaar te brengen'

'Marc Coucke dreigt licentie van Anderlecht in gevaar te brengen'
Zondag 29 december 2019 - 20:00   I   door Redactie

Het is tot dusver nog niet het seizoen van RSC Anderlecht geweest. Op sportief vlak dreigt paars-wit naast een plaats in play-off 1 te grijpen, op financieel vlak moet de club een financiële put vullen.

Anderlecht leed dit jaar flink wat verlies en dat zorgt uiteraard voor problemen. “Met een kapitaalsinjectie van 27 miljoen euro begin dit jaar heeft Marc Coucke Anderlecht al een keer gered. Zonder dat vers geld ging het eigen vermogen in het rood", verduidelijkt financieel journalist Dries Bervoet bij Sporza.

Dat nog eens doen, lijkt geen optie. Anders dreigt Coucke zijn eigen club nog meer in de problemen te brengen. “Een nieuwe kapitaalsverhoging, wat in het gewone bedrijfsleven gebruikelijk is, is bij Anderlecht niet meteen een optie", gaat Bervoet verder.

"Uitsluiting van Europees voetbal"

"De Europese voetbalbond UEFA legt regels op rond financiële fair play. Die leggen op dat een club in een periode van 3 jaar niet meer dan 30 miljoen mag uitgeven dan de inkomsten uit eigen dagelijkse werking. Wie de fair play aan zijn laars lapt, riskeert sancties, met in het ergste scenario uitsluiting van Europees voetbal.”

“Bovendien volgt ook de Pro League, de koepel van profclubs, de Europese regels voor de Belgische competitie. Clubs die de verliezen blijven opstapelen, riskeren dus in de miserie te komen met het verkrijgen van hun licentie. Zonder is eersteklassevoetbal uitgesloten", besluit Bervoet.

Poll: Vind jij dat Coucke de zaken goed aanpakt bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024