Gumienny reageert op kritiek van Club Brugge en dient Preud’homme van antwoord

Gumienny reageert op kritiek van Club Brugge en dient Preud’homme van antwoord
Maandag 31 oktober 2016 - 07:14   I   door Redactie

Serge Gumienny lag zwaar onder vuur bij Club Brugge omdat hij bij een last-minute vrije trap de wedstrijd affloot. In Het Nieuwsblad bijt de ref van zich af.

“Die muur stond initieel op de juiste afstand”, verdedigt de scheidsrechter zich in Het Nieuwsblad. “Maar toen begon Club te reclameren dat de muur niet ver genoeg stond, waarna ook de spelers van Zulte Waregem zich begonnen te moeien. Ja, toen was de afstand plots geen negen meter meer, hé”, vervolgt Gumienny. “En toen ik op mijn horloge zag dat de twee minuten reguliere speeltijd eigenlijk al waren verstreken, dacht ik dat dit kinderachtige gedoe maar beter kon stoppen en floot ik af."

Er was ook heel wat te doen rond de spuitbus die Gumienny niet u hebben gehad. Club-trainer Michel Preud’homme reageerde erg scherp. “Ik denk dat de trainer van Club Brugge ook beter moet kijken”, stelt Gumienny. “Ik heb die spray wel een paar keer gebruikt in situaties rond het strafschopgebied, alleen heb ik dat spijtig genoeg voor de wedstrijd niet zo vaak moeten doen.”

“De enige reden waarom ik ze op het einde niet gebruikt heb, is omdat de vrije trap nog te ver van het doel verwijderd was. Maar goed, dit is weer een duidelijke les. In zo'n fase gebruik je de spray maar beter preventief, want blijkbaar hebben de spelers dat echt nodig om dit soort kinderachtige situaties te vermijden.”

TAGS  I  Club Brugge  I   Serge Gumienny

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024